Алкоочилата демонстрираха на учениците влиянието на алкохола върху възприятията и реакциитеСъдия

...
Алкоочилата демонстрираха на учениците влиянието на алкохола върху възприятията и реакциитеСъдия
Коментари Харесай

Районен съд - Бяла с обучителна лекция за дванадесетокласниците

Алкоочилата демонстрираха на учениците въздействието на алкохола върху усещанията и реакциите

Съдия Атанас Димитров от Районен съд – Бяла показа пред дванадесетокласниците на СУ „ Панайот Волов “ - Бяла първата тематика за актуалната образователна година – „ Пътнотранспортни закононарушения и нарушавания “.

Магистратът описа за случаи от своята процедура, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и опиати, като изясни по кое време действието е административно нарушаване и по кое време закононарушение. Учениците научиха и кои са главните групи транспортни закононарушения – ръководство на МПС след приложимост на алкохол, след приложимост на опиати и пътнотранспортните катастрофи с настъпила гибел или телесни повреди, като последните са непредпазливи действия.

Особен интерес у бъдещите зрелостници провокира симулацията, при която със съдействието на старши специалист Таня Тончева от РЗИ Русе и чрез специфични алкоочила, сами изпитаха въздействието на алкохола върху усещанията и реакциите си. Таня Тончева обясни всички аспекти на аргументите, действието и следствията от използването на психоактивни субстанции и раздаде осведомителни брошури за вредата от алкохола и опиатите.

Дванадесетокласниците показаха задоволството си от избора на първата тематика по Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, поради актуалността ѝ и това, че съвсем всички те към този момент са правоспособни водачи на МПС. Районен съд – Бяла ще продължи и през актуалната образователна година да покачва правната просвета на подрастващите с изнасянето на лекции и по други атрактивни тематики и посрещане на възпитаници в постройката на съда. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР